PRZYJĘCIA

PROPOZYCJA MENU 120 ZŁ / OS.

♦ PRZYSTAWKI

 

SALMONE MARINATO

łosoś marynowany z czerwoną cebulą

 

INSALATA BARBABIETOLA

sałatka śledziowa z buraczkami

 

ARINGE IN TRE MODI

śledź na 3 sposoby: pod pierzynką, w oleju lnianym i czerwonym pieprzu, po kaszubsku

 

KOSZ PIECZYWA

pieczywo białe i ciemne

♦ ZUPY DO WYBORU

 

CREMA DI FUNGHI

zupa grzybowa z łazankami

 

BARBABIETOLA

barszcz czerwony z uszkami faszerowanymi grzybami

♦ DANIE GŁÓWNE DO WYBORU

 

CARPA FRITTA

karp smażony podany z kapustą wigilijną i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem

 

ZANDER AL FORNO

pieczony sandacz podany na soczewicy z warzywami oraz karmelizowanymi cebulkami

♦ DESERY

 

KLASYCZNY SERNIK Z RODZYNKAMI

 

MARCHEWKOWY PIERNIK Z LUKREM POMARAŃCZOWYM

 

MAKOWIEC

♦ W CENIE MENU

 

WODA GAZ. / NIEG. BEZ LIMITU

 

KAWA I HERBATA

 

DO RACHUNKU ZOSTANIE DOLICZONY SERWIS KELNERSKI W WYSOKOŚCI 10%

PROPOZYCJA MENU 150 ZŁ / OS.

♦ PRZYSTAWKI

 

UN PIATTO DI CARNI ARROSTO

talerz pieczonych mięs (karkówka w rozmarynie, schab w tymianku, boczek w czosnku, pasztet zajęczy)

 

PESCE GRECO

ryba po grecku

 

SALMONE MARINATO

łosoś marynowany w konfiturze z czerwonej cebuli podany z sałatką z kopru włoskiego

 

ARINGE IN TRE MODI

śledź na 3 sposoby: pod pierzynką, w oleju lnianym oprószony czerwonym pieprzem, po kaszubsku

 

INSALATA BARBABIETOLA

sałatka śledziowa z buraczkami

♦ ZUPY DO WYBORU

 

CREMA DI FUNGHI

zupa grzybowa z łazankami

 

BARBABIETOLA

barszcz czerwony z uszkami faszerowanymi grzybami

 

CREMA DI VERDURE

krem z białych warzyw z oliwą truflową

♦ DANIE GŁÓWNE

 

ARROSTO DI TACCHINO

pieczony filet z indyka skąpany w sosie śliwkowym z nutą cynamonu i karmelizowanym pasternakiem

 

INVOLTINO DI POLLO

rolada z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i serem pleśniowym w towarzystwie duszonego szpinaku oraz ryżu szafranowego

 

CARPA FRITTA

smażony karp podany z kapustą wigilijną i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem

♦ DESER DO WYBORU

 

TARTA DI FORMAGGIO

sernik z dodatkiem białej czekolady podany na musie malinowym

 

Di PAN DI ZENZERO CAROTA

marchewkowy piernik z lukrem pomarańczowym

 

Di PAN DI ZENZERO CAROTA

klasyczny włoski deser lodowy z prażonymi orzechami i migdałami

♦ W CENIE MENU

 

WODA GAZ. / NIEG. BEZ LIMITU

 

KAWA I HERBATA

 

DO RACHUNKU ZOSTANIE DOLICZONY SERWIS KELNERSKI W WYSOKOŚCI 10%

PROPOZYCJA MENU 200 ZŁ / OS.

♦ PRZYSTAWKI

 

CARPACCIO Z ŁOSOSIA I SANDACZA

otulone czerwonym pieprzem, podane z koperkiem i sałatką z kopru włoskiego w towarzystwie

 

VITELLO TONATO

roladki z cielęciny na musie z tuńczyka z owocami kaparów i pieczoną papryką

 

PASJANS

z cukinii i bakłażana z owocami granatu i pappardelle z pasternaku

 

ANTIPASTO MISTO

talerz włoskich przekąsek lub talerz pieczonych mięs

 

CANELONI

makaron rurki nadziewany serem ricotta i rozmarynem, podany na sosie bazyliowo-pomidorowym

 

COZZE E VONGOLE

w trzech odsłonach (imbir/gorgonzola/aksamitny pomidor)

 

OWOCE MORZA

grillowane owoce morza w sosie winno-maślanym

 

FOCACCIA

podana z aromatyzowanymi oliwami

♦ ZUPY DO WYBORU

 

KREM POMIDOROWY

z palonym kozim serem

 

NEAPOLITANKA

z grzanką truflową

 

CONSOME Z KACZKI

z kluseczkami parmezanowymi

♦ DANIE GŁÓWNE - OPCJA 1

 

ŁOSOŚ FASZEROWANY

podany w całości na risotto szafranowego w asyście krewetek i gotowanych warzyw z sosem kafirowym

 

DANIE SERWOWANE PRZEZ SZEFA KUCHNI

♦ DANIE GŁÓWNE - OPCJA 2

 

KACZE UDO CONFIT

podane z ciastkiem żurawinowym i karmelowo-pomarańczowym sosem

 

CIELĘCINA

podana na puree z selera z chrupiącymi ziemniakami i chipsami parmezanowymi

 

DORADA

po kalabryjsku pieczona w całości w asyście warzyw

♦ DESER DO WYBORU

 

KREM BRULEE

w wersji klasycznej

 

KREM BRULEE

podana z owocami goji na musie malinowym

 

BEZA

z żurawiną

♦ W CENIE MENU

 

WODA GAZ. / NIEG. BEZ LIMITU

 

KAWA I HERBATA

 

NAPOJE GAZOWANE / SOKI OWOCOWE BEZ LIMITU

 

DO RACHUNKU ZOSTANIE DOLICZONY SERWIS KELNERSKI W WYSOKOŚCI 10%

RISTORANTE

REPUBBLICA ITALIANA

Francuska 44

05-077 Warszawa

OTWARTE

poniedziałek-czwartek: 12:oo - 23:oo

piątek: 12:oo - 24:oo

sobota: 12:oo - 24:oo

niedziela: 12:oo - 23:oo

KONTAKT