SALMONE MARINATO
łosoś marynowany z czerwoną cebulą
INSALATA BARBABIETOLA
sałatka śledziowa z buraczkami
ARINGE IN TRE MODI
śledź na 3 sposoby: pod pierzynką, w oleju lnianym i czerwonym pieprzu, po kaszubsku
KOSZ PIECZYWA
pieczywo białe i ciemne
CREMA DI FUNGHI
zupa grzybowa z łazankami
BARBABIETOLA
barszcz czerwony z uszkami faszerowanymi grzybami
CARPA FRITTA
karp smażony podany z kapustą wigilijną i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem
ZANDER AL FORNO
pieczony sandacz podany na soczewicy z warzywami oraz karmelizowanymi cebulkami
KLASYCZNY SERNIK Z RODZYNKAMI
MARCHEWKOWY PIERNIK Z LUKREM POMARAŃCZOWYM
MAKOWIEC
WODA GAZ. / NIEG. BEZ LIMITU
KAWA I HERBATA
DO RACHUNKU ZOSTANIE DOLICZONY SERWIS KELNERSKI W WYSOKOŚCI 10%
UN PIATTO DI CARNI ARROSTO
talerz pieczonych mięs (karkówka w rozmarynie, schab w tymianku, boczek w czosnku, pasztet zajęczy)
PESCE GRECO
ryba po grecku
SALMONE MARINATO
łosoś marynowany w konfiturze z czerwonej cebuli podany z sałatką z kopru włoskiego
ARINGE IN TRE MODI
śledź na 3 sposoby: pod pierzynką, w oleju lnianym oprószony czerwonym pieprzem, po kaszubsku
INSALATA BARBABIETOLA
sałatka śledziowa z buraczkami
CREMA DI FUNGHI
zupa grzybowa z łazankami
BARBABIETOLA
barszcz czerwony z uszkami faszerowanymi grzybami
CREMA DI VERDURE
krem z białych warzyw z oliwą truflową
ARROSTO DI TACCHINO
pieczony filet z indyka skąpany w sosie śliwkowym z nutą cynamonu i karmelizowanym pasternakiem
INVOLTINO DI POLLO
rolada z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i serem pleśniowym w towarzystwie duszonego szpinaku oraz ryżu szafranowego
CARPA FRITTA
smażony karp podany z kapustą wigilijną i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem
TARTA DI FORMAGGIO
sernik z dodatkiem białej czekolady podany na musie malinowym
Di PAN DI ZENZERO CAROTA
marchewkowy piernik z lukrem pomarańczowym
Di PAN DI ZENZERO CAROTA
klasyczny włoski deser lodowy z prażonymi orzechami i migdałami
WODA GAZ. / NIEG. BEZ LIMITU
KAWA I HERBATA
DO RACHUNKU ZOSTANIE DOLICZONY SERWIS KELNERSKI W WYSOKOŚCI 10%
CARPACCIO Z ŁOSOSIA I SANDACZA
otulone czerwonym pieprzem, podane z koperkiem i sałatką z kopru włoskiego w towarzystwie
VITELLO TONATO
roladki z cielęciny na musie z tuńczyka z owocami kaparów i pieczoną papryką
PASJANS
z cukinii i bakłażana z owocami granatu i pappardelle z pasternaku
ANTIPASTO MISTO
talerz włoskich przekąsek lub talerz pieczonych mięs
CANELONI
makaron rurki nadziewany serem ricotta i rozmarynem, podany na sosie bazyliowo-pomidorowym
COZZE E VONGOLE
w trzech odsłonach (imbir/gorgonzola/aksamitny pomidor)
OWOCE MORZA
grillowane owoce morza w sosie winno-maślanym
FOCACCIA
KREM POMIDOROWY
z palonym kozim serem
NEAPOLITANKA
z grzanką truflową
CONSOME Z KACZKI
z kluseczkami parmezanowymi
ŁOSOŚ FASZEROWANY
podany w całości na risotto szafranowego w asyście krewetek i gotowanych warzyw z sosem kafirowym
DANIE SERWOWANE PRZEZ SZEFA KUCHNI
KACZE UDO CONFIT
podane z ciastkiem żurawinowym i karmelowo-pomarańczowym sosem
CIELĘCINA
podana na puree z selera z chrupiącymi ziemniakami i chipsami parmezanowymi
DORADA
po kalabryjsku pieczona w całości w asyście warzyw
KREM BRULEE
w wersji klasycznej
KREM BRULEE
podana z owocami goji na musie malinowym
BEZA
z żurawiną
WODA GAZ. / NIEG. BEZ LIMITU
KAWA I HERBATA
NAPOJE GAZOWANE / SOKI OWOCOWE BEZ LIMITU
DO RACHUNKU ZOSTANIE DOLICZONY SERWIS KELNERSKI W WYSOKOŚCI 10%
ITALIANA
Francuska 44
05-077 Warszawa
poniedziałek-czwartek: 12:00 - 23:00
piątek: 12:00 - 23:30
sobota: 12:00 - 23:30
niedziela: 12:00 - 22:00
francuska44@repubblicaitaliana.pl
Imprezy / przyjęcia okolicznościowe: